Ana içeriğe atla

Bir Başkadır Foça Geceleri



Foça İzmir iline uzaklığı 64 km olan huzur dolu, sakin bir sahil ilçesidir İzmir Körfezinin çevrelediği bu bölge eski ve Yeni Foçaolmak üzere ikiye ayrılmıştır isminden de anlaşılacağı üzere tarihi havası korunan alanıdır. Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının yaşadığı, mavi  koyları, zeytin ağaçlarıyla süslenmiş Dünyanın en güzel sakin, en huzurlu deniz kenarı kasabasıdır.



Tarih İle İç İçe Bir Belde Foca
Tarihle iç içe, olan şirin beldeye sahilden denize baktığınızda önünüzde balıkçı tekneleri, ardı sıra sırlanmış küçük adacıklar,  taş evleri, daracık sokakları ve güler yüzlü insanlarıyla sıcacık bir Egeilçesidir. Güneşin, en güzel doğup en güzel battığı yerdir. Öyle ki;Foça için, dünyanın en güzel gece manzarasına sahiptir desem sanırım abartmış olmam.
Foça’ya Gidip  Dibek Kahvesi İçmemek Olmaz
Sahil boyu sıralanmış, balık lokantaları, bar, kaffe çay bahçeleri ile şehrin gürültüsünden kaçıp kafanızı dinleyebileceğiniz nadide sahil kasabalarından biridir. Birde Koz beyli Köyünde yapılan dibek kahvesi meşhurdur Foça’nın Yeni Foça ile İzmir yolu arasındaki bu küçük köy meydanındaki kahveye gidip kahve içilmeden gelmeyin derim.
Yazar: Dilek Soyak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arap göz makyajı nasıl yapılır?

Arap göz makyajı nasıl yapılır? Son dönemlerde oldukça  favori  haline gelen  Arap  makyajı  nedir? nasıl yapılır  Arap makyajı   kusursuz görünmek için uygulanan bir makyaj türüdür.  Eyeliner   biraz ince çekersek göz kenarlarına kuyruk yapmazsak ve dudak makyajında daha natürel renkler seçersek günlük hayatta da kullanılabilinir.Sizde  Arap göz makyajı nasıl yapılır?   Arap makyajı   yaparken hangi teknikleri uygulamak gerekir?Tüm bu soruların cevabını merak  yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. ARAP GÖZ MAKYAJI NASIL YAPILIR? Arap göz makyajı nasıl yapılır?   Her makyaj öncesi kullandığımız   BBC krem  ya da fondöten sonra kapatıcı sürüyorsunuz. Bu işlemden sonra göz kapaklarına   Primer,  yani makyaj bazını uyguluyorsunuz.Renk eşitlemesi ince bir tabaka halinde sürmeye özen göstermenizi tavsiye ederiz. Bu farın kalıcılığını arttırıyor.Çok yapışkanlığı olmayan her hangi bir bandı ikiye bölerek, alt kirpik dibin açık bırakacak şekilde kapatıyorsunuz. Açık tonlardaki bir farı tüm göz

Karısını Sevmeyen Koca Nasıl Davranır?

Karısını Sevmeyen Koca Nasıl Davranır? datastorezulu@gmail.c Karısını Sevmeyen Koca Nasıl Davranır?   Dilek Soyak  tarafından  16 Şubat 2018 tarihinde yayınlandı Karısını sevmeyen koca nasıl davranır?  Bu konuda bir genelleme yapmak ya da bunu belli bir standarda sokmak kolaycılıktır. Bu daha çok, kadının hayatının amacı olarak gördüğü  evlilik  kurumundan ne beklediği ile ilintilidir. Konuyu objektif olarak ele alacak olursak yeni başlayan ilişkilerde, ya da uzun süreli olan ve gittikçe monotonlaşma başlayan ilişkilerde kadınların aklına gelen ilk şey eşinin kendisini eskisi gibi sevmediği gerçeğidir. Kadınlar bunu anlayabilmek için her detayı en ince ayrıntısına kadar inceleyip, bundan kendilerince farklı anlamlandırmalar çıkarmaya çalışırlar. Kafası karışan  kadın  artık öyle bir hale gelir ki;  kendi bile bu işin için den çıkamaz. Tüm bu süreçte yaşananlar ise, erkeğin kadından uzaklaşmasına neden olabilir. Oysa her erkeğin karakter yapısı aynı olmadığından, sevgisini gösterme biçi